NEWS

WK Breaking 2023 komt naar Leuven!

 

Breaking nieuws (pun intended)! In 2023 organiseren we samen met Event Flanders, de stad Leuven, BDSF en Golazo/Sportizon het officiële WK Breaking in Leuven!

In de zomer van 2021 diende Danssport Vlaanderen samen met BDSF, Vlaanderen, de stad Leuven en Golazo/Sportizon een kandidatuur is bij werelddansfederatie WDSF om het WK in 2023 te mogen organiseren. WDSF heeft nu bevestigd dat we het WK ook effectief mogen organiseren.

Van 22-24 september 2023 - tien maanden voor breaking zijn debuut maakt op de Olympische Spelen in Parijs - strijken ’s werelds beste bboys en bgirls dus neer in Leuven. Het Ladeuzeplein is gedurende 3 dagen het strijdtoneel.

“2024 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de ‘Hip Hop Olympics’! Dat we in de aanloop daar naartoe in Leuven het officiële WK breaking mogen organiseren is een feestje bovenop een feestje!”, zegt Stijn Luyten, onze technisch directeur topsport. “Onze high performance arthletes (samenvoegsel van atleet en artiest), zoals bgirl Madmax en bboys Mighty Jim en Tirock draaien al mee met de huidige wereldtop en groeien nog elke dag. Een WK in eigen land zal onze bgirls en bboys enkel maar extra motiveren en ultiem testen op hun weg richting Olympics. Dit WK kan ook een enorme boost geven aan onze breaking/dans/hip hop cultuur en zorgen voor een extra instap bij de jeugd en grotere fanbasis. Met heel veel zin bouwen we samen met alle partners aan dit grote avontuur en creëren we meer kansen om te dansen 😊!”

Ook onze voorzitter, Johnny Lekens, is verheugd met de organisatie van het WK Breaking 2023: “We hebben hard gewerkt om het WK binnen te halen, dus we zijn heel blij met de bevestiging. Het is het laatste WK voor de Olympische Spelen van 2024 en dus een ideale voorbereiding voor onze Belgische breakers. Met al onze partners maken we er top event van!”

MADMAX_2465_LITTLESHAO_WEB
MADMAX_2465_LITTLESHAO_WEB

press to zoom
TOP8_BGIRLS_2169_LITTLESHAO_WEB
TOP8_BGIRLS_2169_LITTLESHAO_WEB

press to zoom
DSC_1174_LITTLESHAO_WEB
DSC_1174_LITTLESHAO_WEB

Describe your image

press to zoom
MADMAX_2465_LITTLESHAO_WEB
MADMAX_2465_LITTLESHAO_WEB

press to zoom
1/8

Maxime Blieck krijgt arbeidscontract

 

Maxime Blieck, beter bekend als Bgirl Madmax, kreeg vandaag goed nieuws. Vanaf 1 januari krijgt ze een voltijds arbeidscontract aangeboden bij Sport Vlaanderen. Het goede nieuws werd gebracht door administrateur-generaal Philippe Paquay zelf.

De 22-jarige danseres is meer gemotiveerd dan ooit. Quote Maxime: “Vandaag is een heel speciale dag. Voel me super blessed dat ik de eerste Belgische breaker ben die dit kan waarmaken. Dit is een voorrecht en motiveert mij extra om het harde werk te leveren om the next level te bereiken.“

Het doel van dit arbeidscontract is om topsporters te ondersteunen in hun tocht naar sportief succes. Zo kunnen zij zich in de beste omstandigheden voorbereiden op een topprestatie op de Olympische Spelen, het WK, en in het geval van Madmax, de grootste battles ter wereld.

Breaking definitief op Olympische Spelen

 

Het IOC en de organisatie van Paris2024 hebben definitief bevestigd dat Breaking deel zal uitmaken van de Olympische Spelen te Parijs2024

De première van breaking op de Spelen zal plaatsvinden op de iconische Place de la Concorde in hartje Parijs. Hier zal een groot urban park gecreëerd worden voor de disciplines skate en breaking, maar ook voor de organisatie van culturele events. We weten alvast waar het feestje te doen is 😉

 

Deze laatste beslissing moest nog genomen worden in een hele reeks van officiële formaliteiten. De eventuele twijfel die nog aanwezig was, is met deze beslissing helemaal weggenomen. De dansers en landen kunnen nu in 1 rechte lijn hun voorbereidingen richting Olympische droom verder realiseren.

 

QUOTE voor WDSF van B-girl Madmax:

“I’ve been Breaking since I was 14 and I never really expected that one day I might be able to represent Belgium at the Games. If I'm lucky and do good in the next years, maybe one day I'll get the chance. Let's go!”