NEWS

BDSF Belgian champs 2021

 

Dit jaar streden de Belgische breakers voor de titel in het Zinnema-complex in het bruisende Anderlecht. Het was een welkom weerzien voor velen die elkaar al meer dan een jaar niet meer hadden gezien. Dat betekent echter niet dat de vonken er niet van af vlogen, want het was weer een spannende editie! Op de beats van DJ Zulu-Wail konden de breakers weer connecten in de cypher en strijden voor de titel tijdens de battles. Beide kids categorieën toonden al dat het niveau van breaking alleen maar zal stijgen. Bboy djibril (Mixed Souls Crew) en bgirl badli (Mixed Souls Crew) mogen zich dit jaar Belgisch kampioen noemen voor respectievelijk de kids 1 on 1 bboy en bgirl categorieën. Ook bij de volwassenen waren het nagelbijtende finales. In beide finales werden de dansers gesteund door de breakers uit hun stad en klonk er niets anders dan lof vanuit de tribune. Bij de volwassenen 1 on 1 namen bboy T-rock (Funky Belgianz, BWA) en bgirl Camine (Battle Droids) de titels mee naar huis.

4.png

Team Belgium op het EK te Rusland

Schermafbeelding 2021-06-25 om 19.33.27.

Maxime Blieck krijgt arbeidscontract

 

Maxime Blieck, beter bekend als Bgirl Madmax, kreeg vandaag goed nieuws. Vanaf 1 januari krijgt ze een voltijds arbeidscontract aangeboden bij Sport Vlaanderen. Het goede nieuws werd gebracht door administrateur-generaal Philippe Paquay zelf.

De 22-jarige danseres is meer gemotiveerd dan ooit. Quote Maxime: “Vandaag is een heel speciale dag. Voel me super blessed dat ik de eerste Belgische breaker ben die dit kan waarmaken. Dit is een voorrecht en motiveert mij extra om het harde werk te leveren om the next level te bereiken.“

Het doel van dit arbeidscontract is om topsporters te ondersteunen in hun tocht naar sportief succes. Zo kunnen zij zich in de beste omstandigheden voorbereiden op een topprestatie op de Olympische Spelen, het WK, en in het geval van Madmax, de grootste battles ter wereld.

Breaking definitief op Olympische Spelen

 

Het IOC en de organisatie van Paris2024 hebben definitief bevestigd dat Breaking deel zal uitmaken van de Olympische Spelen te Parijs2024

De première van breaking op de Spelen zal plaatsvinden op de iconische Place de la Concorde in hartje Parijs. Hier zal een groot urban park gecreëerd worden voor de disciplines skate en breaking, maar ook voor de organisatie van culturele events. We weten alvast waar het feestje te doen is 😉

 

Deze laatste beslissing moest nog genomen worden in een hele reeks van officiële formaliteiten. De eventuele twijfel die nog aanwezig was, is met deze beslissing helemaal weggenomen. De dansers en landen kunnen nu in 1 rechte lijn hun voorbereidingen richting Olympische droom verder realiseren.

 

QUOTE voor WDSF van B-girl Madmax:

“I’ve been Breaking since I was 14 and I never really expected that one day I might be able to represent Belgium at the Games. If I'm lucky and do good in the next years, maybe one day I'll get the chance. Let's go!”