Nieuwsbrief Oktober 2016

Beste dansliefhebbers, wees gegroet !

Het dansseizoen is nu echt op gang getrokken. Aanstaande zondag hebben we al de 2de preselectie in Houdeng-Goegnies bij Dansclub Elite.

Elite Dance Club en Angelina en Cédric zullen samen met onze « Belgian DanceSport Academy », alles doen om deze organisatie in goede banen te leiden.

De volgende BDSF AC workshops staan gepland als volgt: – zaterdag 5 november 2016 om 10.00u in zaal Metropolis Danssportclub vzw te Antwerpen. -zondag 18 december 2016 om 10.00u in zaal Bolero van  Danssportclub OLDA vzw te houthalen.

De figurenbeperking heeft her en der wat commotie teweeg gebracht. We hebben natuurlijk altijd een luisterend oor en hebben nota genomen van de verschillende opmerkingen van trainers en ouders. Daarom heeft de Raad van Bestuur besloten om de figurenbeperking aan te passen op de volgende manier: -De figurenbeperking wordt behouden voor de categorieën Juveniles en de Junioren B. -De figurenbeperking wordt voorlopig opgeschort voor de andere categorieën.   De Raad van Bestuur erkent wel het belang van de ontwikkeling van de basisacties. -Belgische en Buitenlandse jeugdparen die geen figurenbeperking wensen te respecteren kunnen                                     steeds deelnemen in de hogere leeftijdscategorie (bv Juveniles kunnen dan deelnemen in de Junioren A)   Dit is echter een tijdelijke overgangsmaatregel voor het lopende seizoen. -BDSF zal, op korte termijn, een vergadering organiseren met de Belgische trainers om het onderwerp te evalueren.

De afmeldingen op onze eerste preselectie in Langdorp waren beduidend laag en dat is zoals we het graag hebben of sterker nog, zoals we het willen. Toestanden zoals vorig seizoen met zoveel afmeldingen willen we in geen enkel geval nog meemaken. Zorg er dus voor dat afmeldingen na het opmaken van de timing moeten beperkt blijven tot een uitzondering.

Zo dat was weer een hele boterham. Tot de volgende nieuwsbrief.

See you in Houdeng Goegnies !

Guido President